Posts

Showing posts from January, 2012

Kereta waja

Image
dari brochure Proton Waja 1.6

Tank fuel capacity - 60 liters

utk isi penuh - RON 95 = 60 x RM.190 seliter = RM114
RON 97 = 60 x 2.70 seliter = RM162

biasa berapa korang biasa isi penuh => ikut tahap mana yang masih berbaki

Kalau kosong habis (sila rujuk pengiraan di atas)
Kalau dah menyala reserve = +-RM100
Kalau ada satu takat lagi = +-RM70
kalau ada dua takat lagi = +- RM50
Kalau ada tiga takat lagi =+-RM30
Kalau ada empat takat lagi = gile mu ni, minyak penuh lagi pong nak tambah:$

sekian, dah terjawab soalan, maka boleh katup thread ni:lol:

damn...mule aku x caye..pergh lepas diorg kate full tank 114...pergh gile babi punye kereta...diorg ley plak tulis kete waja nie ley pergi sampai 800km...nie kereta ke kereta tank nie?? agak2 ade ke org seludup minyak pakai waja?... :P

Calciyum

Image
"Bro, t balik tlg belikn ak clcum 10?"
kalo korg dpt text ni ape ko beli? HAHA...nie cite betul...aku dapat text nie dari mmbe baik aku sendiri...die mintak aku kirim...so aku bace...clcum 10....aku pikir...

CLCUM 10?? amende tue??

Pikir nye pikir....terpikir la satu mende...CALCIYUM...ye Calciyum...
Balik je rumah, "wei aku da balik. ko kirim CALCIYUM kan??" dengan penuh confident...
"CELCOM LAAA MANGKOK," kate kawan aku nie

Magic

Image
Magic @ silap mata satu2nya benda y x penah ilang dari minat aku...dari kecik sampai la sekarang...1st time aku tgk silap mata...ade sorg cikgu ni tunjuk kat aku...die kawan bapak aku...mase tu ayah aku mengajar kat Men. Ag. Joh.. x tulis name penuh...kang org search kuar plak kat google search...die wat magik tu cam nie...
1. telan kertas.. 2. die tolak ikut hidung. 3 kuar ikut mate. 4. mate die jadi merah kepedihan buat magik tu bnyk kali kat aku...
pastu kuar plak kat tv, criss angel telan benang pastu kuar ikut mate..

Jangan buat main2

Image
Aku teringat bapak aku kate ape...Time tu aku form 3...bapak aku baru balik surau. Die pesan, jangan main2 bab kawin... nie ade satu cerita time bak gi ceramah td...
Ade sorg laki nie die selalu gi umah dak pompuan...tp bukan berdua2an...dengan bapak die skali...datang wat keje le, pasal die bukak bisness , niaga same2 dgn bapak budak pompuan.... Satu hari die bergurau la ngan bapak budak pompuan nie...let say name dak laki ni A....tp hari nie die bawak dua org mmbe die...
A: Kalo senang2 aku nak anak pompuan pak cik tu bole? Bapak: Bole ape salah nye... A: Bape kene bayar? Bapak: Aku gurau je......
Pastu nk dijadikan cerita...ade ustaz lalu...die pun bgtau... Ustaz : tadi encik da halalkan nikah...pasal pak cik stuju...lagi pun sume da ade...bakal suami, isteri, saksi, wali dan akad...pakcik da kawinkan anak pakcik da...

Bapak : ADOI

Admin...kalo sape2 nak cube kawin cepat ley la cube...try gurau ngan bapak die...konfem da dapat anak die..hahha